Nieuwsitems

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders juli t/m september 2019

Deurwaarders zijn onderworpen aan tuchtrechtspraak, uitgevoerd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en in hoger beroep door het Hof Amsterdam. Hierbij een selectie van uitspraken gepubliceerd in de maanden juli t/m september 2019.
13/10/2019 Lees verder...

Zet een streep door de verjaarde vordering

Eerder hebben we gesignaleerd dat Zilveren Kruis dreigt met aanmelding bij het CAK wanneer een verjaarde vordering niet wordt betaald. Uit verschillende uitspraken van Rechtbank Midden-Nederland blijkt Zilveren Kruis nog een andere methode te hanteren om verjaarde vorderingen te innen: betalingen zonder betaalkenmerk worden afgeboekt op de oudste vordering, al is deze 10 jaar oud. Een zorgvuldig handelend zorgverzekeraar moet de verzekerde waarschuwen als zij betalingen zonder kenmerk op openstaande posten van (bijna) tien jaar geleden wil afboeken, zo oordeelt de rechter. De wet zelf is overigens strenger. Deze wijze van afboeken is niet geoorloofd en dat geldt voor iedere schuldeiser.
06/10/2019 Lees verder...

Lopende-band-invordering zorgverzekeraars

Aan de lopende band voor kleine premieachterstanden dagvaarden brengt risico’s met zich mee. Wordt de verzekerde die verweer voert in dit massale proces wel gehoord? Wanneer de zorgverzekeraar bij de rechter ongelijk krijgt moeten de proceskosten van de gedaagde worden betaald. Dit betreft slechts een gedeeltelijke vergoeding van de gemaakte kosten, volgens het zogenaamde liquidatietarief. Maar is sprake van misbruik van procesrecht, dan kan de rechter ook de volledige kosten toewijzen. De rechtbank Gelderland legt Menzis deze uitzonderlijke veroordeling op. Eerder werd Zilveren Kruis door de rechtbank Rotterdam met een volledige kostenveroordeling fors op de vingers getikt.
29/09/2019 Lees verder...

Marketingtruc Basic-Fit: twee maanden gratis

De eerste twee maanden gratis! Een aantrekkelijk lokkertje voor het afsluiten van een fitnessabonnement. Maar heb je nu een jaarabonnement afgesloten met daarnaast twee maanden gratis (12+2 maanden) of heb je een jaarabonnement afgesloten waarvan twee maanden gratis (10+2 maanden)? Deze kwestie stond centraal in een procedure bij de rechtbank Amsterdam.
22/09/2019 Lees verder...

Oneerlijke handelspraktijk: Budget Energie kan cadeaukaart niet terugvorderen

Bij een bezoek aan Mediamarkt is de kans aanwezig dat je een energiecontract wordt aangesmeerd. Met een cadeaukaart van 150 euro is de stap snel gezet. Aangezien hier in juridische termen sprake is van “verkoop buiten de verkoopruimte”- Mediamarkt is immers geen energiewinkel - komt de consument extra bescherming toe. De rechtbank Amsterdam wijst een vordering van Budget Energie tot terugbetaling van de cadeaukaart en betaling van een opzegvergoeding af. Voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst is onvoldoende informatie verstrekt. De rechter spreekt van een oneerlijke handelspraktijk.
15/09/2019 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
RT @nadjajungmann: In februari komt ons boek over stress-sensitief werken uit @TamaraMadern @PeterWesdorp @nadjajungmann Theoretische onder?
RT @schuldhulp: Help je klanten met schulden die trouwden (of een partnerschap aangingen) na 1 januari 2018? Let dan op bij het uitdelen in?
RT @nadjajungmann: Energiereus Vattenfall schaart zich achter overheidsfonds voor schuldsanering www.trouw.nl/... via @trouw
12 oktober Reageer... Retweet
Een trieste actie om een uitweg te vinden voor #schulden. "Weduwe uit Maarssen vervalst overlijdensakte van haar ma? twitter.com/...
12 oktober Reageer... Retweet
#Schuldhulpverlening lastig voor studenten met #schulden' demonitor.kro-ncrv.nl/... via @de_monitor
11 oktober Reageer... Retweet