Nieuwsitems

Belastingdienst: 36 maanden is 36 maanden

Bij een schuldregeling wordt aan schuldeisers een voorstel gedaan om na 36 maanden aflossen volgens de beschikbare betalingscapaciteit het restant kwijt te schelden. In bepaalde situaties is het wenselijk dat de aflossingsperiode wat langer duurt. Bijvoorbeeld omdat eerst een studie moet worden afgerond of omdat betrokkene graag alles wil terugbetalen (de zogenaamde 100%-regeling). De belastingdienst weet echter van geen wijken. De rechter moet er aan te pas komen om de belastingdienst via een dwangakkoord te dwingen in te stemmen.
12/10/2020 Lees verder...

Uitoefenen oneigenlijke druk aan banden gelegd

Dreigen met beslag op inboedel of daadwerkelijk beslag leggen om naast loonbeslag een betalingsregeling af te dwingen? Vanaf 1 oktober 2020 zal dit veel minder vaak voor gaan komen. De mogelijkheden om beslag op inboedel te leggen zijn namelijk ingrijpend beperkt. Op niet bovenmatige inboedel mag de deurwaarder geen beslag meer leggen. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een fiets of een computer. Bovendien mag de deurwaarder geen beslag leggen wanneer voorzienbaar is dat de kosten hoger zijn dan de verwachte opbrengst. Naast deze beslagbeperkingen wordt online-verkoop mogelijk gemaakt en zal het op termijn makkelijker worden om beslag op een auto of brommer te leggen.
03/10/2020 Lees verder...

Incassobureau Juristu veroordeeld voor onrechtmatig handelen

Het Amsterdamse Incassobureau Juristu handelde in strijd met de wet. Dat oordeelt de kantonrechter. Bij herhaling heeft zij haar opdrachtgever nodeloos op kosten gejaagd en hem foutief en misleidend geïnformeerd. De rechter bepaalt dat het incassobureau de volledige proceskosten ad. € 3.344,38 moet betalen omdat er onrechtmatig is gehandeld.
10/09/2020 Lees verder...

Betalingsregeling bij schulden nog niet vanzelfsprekend

In het regeerakkoord is afgesproken dat er wordt gekeken naar de juridische afhandeling van schulden. Daarom onderzochten onderzoekers van het Lectoraat Schulden en Incasso van de Hogeschool Utrecht, de Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden en Panteia in opdracht van het WODC in welke mate private schuldeisers (haalbare) betalingsregelingen treffen en hoe een gang naar de rechter kan worden voorkomen. De onderzoekers constateerden dat een betalingsregeling geen vanzelfsprekendheid is en dat schuldeisers dit middel heel verschillend toepassen.
31/08/2020 Lees verder...

Nog snel even loonbeslag leggen

Het komt met enige regelmaat voor dat wanneer een schuldhulpverlener of een bewindvoerder uitstel vraagt voor het opstellen van een schuldregeling er toch nog snel even loonbeslag wordt gelegd. Het is dan moeilijk om de situatie stabiel te krijgen en de schuldregeling op te starten. Bovendien kan er niet voor de gezamenlijke schuldeisers gereserveerd worden. Wat kun je hieraan doen? Een voorlopige voorziening wsnp kan uitkomst bieden. De rechter kan er voor zorgen dat het beslag wordt opgeschort. Neem als voorbeeld een uitspraak van de rechtbank Den Haag inzake schuldeiser Hoist.
24/08/2020 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
Hoornse wethouder moet fouten bij schuldhulpaanvraag voor zzp'ers uitleggen www.nhnieuws.nl/...
RT @stimulansz: #Bijstand en aan het werk. Je moet maar durven! Nieuwe rekentool van @stimulansz berekent financi?le gevolgen voor #bijstan?
21 oktober Reageer... Retweet
RT @zondagmetlubach: Steeds meer mensen worden op grote online platforms in een eigen parallelle werkelijkheid gezogen. Ze raken verdwaald?
18 oktober Reageer... Retweet
Nieuwe afspraak om #huisuitzettingen te voorkomen tijdens #coronacrisis www.rtlnieuws.nl/...
16 oktober Reageer... Retweet
RT @SociaalWerkNL: Sociaal offensief nodig om maatschappelijke coronaschade te beperken www.trouw.nl/... via @trouw We weten wat gel?
16 oktober Reageer... Retweet