Nieuwsitems

Wie betaalt het dwangakkoord?

Rechters hebben besloten om de proceskosten bij een dwangakkoord in beginsel op nihil te stellen. Alleen als de schuldenaar daadwerkelijk kosten maakt, kan de tegenpartij een proceskostenveroordeling worden opgelegd. Maar is dit wel een goed signaal? Kan de schuldeiser nu ongestraft elk voorstel tot schuldregeling weigeren? En schuldhulpverlening maakt toch ook kosten?
26/11/2019 Lees verder...

Beschermingsbewind op verzoek van B&W

Beschermingsbewind wordt meestal ingesteld op verzoek van degene wiens financiën beheerd moet worden. Wanneer betrokkene geen beschermingsbewind wil, of niet in staat is om het aan te vragen, kan het college van B&W sinds 2014 onder bepaalde voorwaarden beschermingsbewind aanvragen. Een mooi instrument om bijvoorbeeld in te zetten bij zorgmijders bij wie vanwege een huurachterstand ontruiming dreigt. Illustratief voor deze mogelijkheid is een arrest van Hof Arnhem-Leeuwarden over een huurder die vanwege de aanwezigheid van asbest de huur niet wilde betalen. Beschermingsbewind kost geld maar je kunt er ook hoge maatschappelijke kosten mee voorkomen.
17/11/2019 Lees verder...

Rechter geeft sociaal raadslieden gelijk: deurwaarder GGN heeft in strijd met wet kosten berekend

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR), aangesloten bij Sociaal Werk Nederland, heeft ook in hoger beroep gelijk gekregen: deurwaarders mogen geen 'ambtelijke kosten' in rekening brengen voor een oproep voor e-Court. Bij 34.000 burgers is zo'n vijf miljoen euro teveel in rekening gebracht. Heb je de kosten betaald en wil je dit terugvorderen? De website www.geefmijn160euroterug.nl kan daarbij helpen.
02/11/2019 Lees verder...

Belastingdienst/Toeslagen krijgt meer ruimte voor maatwerk bij toeslagen

De Belastingdienst/Toeslagen krijgt van de rechter meer ruimte om maatwerk te leveren bij het bepalen van het recht op kinderopvangtoeslag én het terugvorderen van toeslagen. Dat betekent dat de Belastingdienst/Toeslagen er in sommige gevallen voor kan kiezen het bedrag aan kinderopvangtoeslag niet op nul te stellen, maar alleen te verlagen of minder geld terug te vorderen. Dit staat in twee uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak op 23 oktober 2019. De Afdeling bestuursrechtspraak zet hiermee nieuwe lijnen uit in de rechtspraak over dit soort zaken.
26/10/2019 Lees verder...

Schuldenwijzer zet eerste stap naar totaaloverzicht schuldinformatie

Voor het eerst kan elke Nederlander snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie over zijn schuldenpositie. Vandaag wordt namelijk Schuldenwijzer officieel gelanceerd, een initiatief van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG).
18/10/2019 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
Schokkend! Over hoe het sanctiebeleid van de @Gem_Enschede mensen met een bijstandsuitkering in de financile pro? twitter.com/...
Tandartsrekening incasseerder @infomedics_nl verdient aan de kosten die de deurwaarder bij de debiteur in rekening? twitter.com/...
RT @Afvaladvocaat: Dit is een supergoed filmpje van @NOS. In ongeveer 11 minuten maakt het duidelijk waar de pijn zit voor sociaal advocate?
13 december Reageer... Retweet
Goede aktie, welke gemeente volgt? "Arnhem scheldt #schulden van inwoners in n klap kwijt" www.gelderlander.nl/...
12 december Reageer... Retweet
Theatervoorstelling in Rotterdam-IJsselmonde om taboe over #schulden te doorbreken rtvr.nl/...
10 december Reageer... Retweet