Nieuwsitems

Bescherming bestaansminimum vereist proactieve deurwaarder

Sinds 2016 maken deurwaarders gebruik van het beslagregister. Een mooi instrument om het onnodig maken van kosten te voorkomen en om de beslagvrije voet te bewaken. Dit vraagt echter wel een actieve rol van de deurwaarder, zo oordeelt de tuchtrechter. De raadplegende deurwaarder moet, met name wanneer de beslagvrije voet in het gedrang komt, zijn bevindingen melden bij de eerste beslaglegger, dan wel de schuldenaar.
08/03/2020 Lees verder...

Rechter wijst 100 euro bankbeslagkosten ING af

Banken brengen hoge kosten in rekening wanneer een deurwaarder beslag onder de bank legt. De kosten variëren van 80 tot 130 euro per rekeninghouder. ING is door de rechtbank Amsterdam hiervoor op de vingers getikt. De rechter wees de kosten af omdat ze gebaseerd zijn op een oneerlijk beding in de algemene voorwaarden.
01/03/2020 Lees verder...

Telefonisch energiecontract ongeldig verklaard

Wanneer een overeenkomst met een consument telefonisch of via internet tot stand komt geldt er extra bescherming: er moet allerlei informatie worden verstrekt en er geldt een bedenktijd van 14 dagen. Wanneer de consument telefonisch benaderd wordt voor het sluiten van een contract voor het leveren van diensten, zoals een telefoonabonnement of het sluiten van een energiecontract gelden nog strengere regels: de overeenkomst moet schriftelijk gesloten worden, een schriftelijke bevestiging is niet voldoende, zo oordeelt de rechtbank Overijssel.
25/02/2020 Lees verder...

Kabinet komt met noodstopprocedure CJIB

Mensen die hun boetes wel willen betalen maar dat door problematische schulden niet kunnen, krijgen voortaan meer ademruimte. Minister Dekker (Rechtsbescherming) komt namelijk per 1 april 2020 met een zogenoemde noodstopprocedure bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Deze moet voorkomen dat deze mensen verder in de problemen komen.
04/02/2020 Lees verder...

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders oktober t/m december 2019

Deurwaarders zijn onderworpen aan tuchtrechtspraak, uitgevoerd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en in hoger beroep door het Hof Amsterdam. Hierbij een selectie van uitspraken gepubliceerd in de maanden oktober t/m december 2019.
01/02/2020 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
RT @verenigvalente: Bij @Nieuwsuur ondersteunt @gertjansegers volmondig het pleidooi voor crisisopvang voor dakloze mensen in hotels en lee?
RT @Bindkracht10: Onze jongerenwerkers @Bindkracht10 zijn vanaf komende week online. Check t programma ism met @gem_Nijmegen #beeldbrengers?
Zelfstandigenregeling: gift van 1000 euro per maand, lening van 10.000 euro - #coronavirus nos.nl/...
RT @gem_Nijmegen: 1,5 meter afstand houden kan op een heleboel verschillende manieren. Dat zie je in deze video. Die je natuurlijk ook met?
RT @schuldhulp: Er komt geen landelijke stop op incassoprocedures gedurende de coronacrisis, zoals de @armoedecoalitie vroeg. Het kabinet d?