SchuldInfo

Juridische info voor hulpverleners

 
 

Nieuwsitems

LOSR pakt onrechtmatige deurwaarderskosten e-Court aan

Deurwaarders hebben cliënten ten onrechte laten betalen voor oproep om voor e-Court te verschijnen. In totaal gaat het om miljoenen euro’s. LOSR dient klacht in en start terugvorderingsprocedure.
24/05/2018 Lees verder...

HELP! De deurwaarder heeft mijn vakantiegeld!

In de maand mei krijgen veel mensen met schulden geen vakantiegeld uitbetaald. Het geld wordt overgemaakt naar de deurwaarder omdat er loonbeslag is gelegd. Op zich logisch, want bij loonbeslag geldt de regel: al het meerdere boven de beslagvrije voet wordt afgedragen aan de deurwaarder. Sinds oktober 2014 heeft de Hoge Raad echter voor vakantiegeld bepaald dat dit niet altijd (volledig) onder het beslag valt. Dit is het geval wanneer in de voorgaande maanden het inkomen lager was dan de beslagvrije voet. Kan er maandelijks niets worden afgedragen aan de deurwaarder dan zal het vakantiegeld niet of slechts gedeeltelijk onder het beslag vallen. Deze regel wordt vaak niet goed toegepast. Lees hier hoe het zit en wat je kunt doen.
20/05/2018 Lees verder...

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders januari t/m maart 2018

Deurwaarders zijn onderworpen aan tuchtrechtspraak, uitgevoerd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en in hoger beroep door het Hof Amsterdam. Hierbij een selectie van uitspraken gepubliceerd in de maanden januari t/m maart 2018.
08/04/2018 Lees verder...

Door verrekening toeslagschuld te weinig geld om kinderopvang te betalen?

Heeft u een toeslagschuld die wordt verrekend met uw lopende kinderopvangtoeslag? Is uw verzoek om een persoonlijke betalingsregeling afgewezen vanwege opzet/grove schuld? En houdt u daardoor te weinig geld over om de kinderopvang te betalen? Dan kunt u misschien aanspraak maken op de nieuwe 'Maatregel bij verrekenen kinderopvangtoeslag'.
03/04/2018 Lees verder...

Haakse wetgeving fraudeschulden

Sinds aanscherping van de frauderegels in 2013 mogen gemeenten pas na 10 jaar instemmen met een schuldregeling tegen finale kwijting. Deze 10-jaarregel staat echter haaks op de mogelijkheid de gemeente te dwingen in te stemmen met een schuldregeling. Ook is er strijdigheid met de Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen. Moet de afdeling schuldhulpverlening van de gemeente de afdeling invordering van de gemeente via de rechter dwingen in te stemmen met een schuldregeling? Zo is het nu wel in de wet geregeld en een goede schuldhulpverlener doet dit ook.
17/03/2018 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
De LOSR @SociaalWerkNL pakt onrechtmatige #deurwaarderskosten #eCourt aan www.schuldinfo.nl/... https://t.co/BEGjbIN9D5
RT @schouders_onder: André Moerman @Schuldinfo is weer up & running, dus de afgelaste masterclass is opnieuw ingepland! Op 13 juni kun je i?
RT @nadjajungmann: Mooi aan het plan is dat zorgvuldige en maatschappelijk verantwoorde incasso nadrukkelijk wordt gezien als onderdeel van?
RT @nadjajungmann: Bedenkingen bij plan van aanpak schulden: tijdelijke extra financiering van 25 miljoen per jaar (gelijk aan structurele?
Actieplan staatssecretaris met 40 actiepunten moet mensen uit de #schulden helpen nos.nl/... via @NOS