SchuldInfo

Juridische info voor hulpverleners

 
 

Nieuwsitems

E-Court: verzoek prejudiciële vragen afgewezen

E-Court verzoekt aan de rechtbank Overijssel om verlof tot tenuitvoerlegging van een arbitraal vonnis (exequatur). Bij dit verzoek vraagt e-Court om prejudiciële vragen te stellen aan de Hoge Raad. De reden hiervoor is dat de rechtbank eerder heeft aangegeven geen exequatur meer te verlenen, maar eerst duidelijkheid te willen over de mate waarin het arbitraal vonnis moet worden getoetst. Echter, in een nogal curieuze zaak wijst de rechtbank beide verzoeken af. De arbiter is volgens de rechtbank niet onafhankelijk en onpartijdig.
15/06/2018 Lees verder...

Aanlokkelijk aanbod NRC met i-Phone? Bewindregister biedt bescherming!

Een onder bewind gestelde sluit een NRC-abonnement af inclusief levering van een i-Phone. De bewindvoerder wist van niets. Pas na een vonnis komt hij achter de nieuwe schuld. Het bewindregister biedt uitkomst. NRC had kunnen weten dat betrokkene onder bewind stond. De bewindvoerder gaat in verzet tegen het vonnis en de rechtbank Noord-Holland oordeelt als volgt.
05/06/2018 Lees verder...

LOSR pakt onrechtmatige deurwaarderskosten e-Court aan

Deurwaarders hebben cliënten ten onrechte laten betalen voor oproep om voor e-Court te verschijnen. In totaal gaat het om miljoenen euro’s. LOSR dient klacht in en start terugvorderingsprocedure.
24/05/2018 Lees verder...

HELP! De deurwaarder heeft mijn vakantiegeld!

In de maand mei krijgen veel mensen met schulden geen vakantiegeld uitbetaald. Het geld wordt overgemaakt naar de deurwaarder omdat er loonbeslag is gelegd. Op zich logisch, want bij loonbeslag geldt de regel: al het meerdere boven de beslagvrije voet wordt afgedragen aan de deurwaarder. Sinds oktober 2014 heeft de Hoge Raad echter voor vakantiegeld bepaald dat dit niet altijd (volledig) onder het beslag valt. Dit is het geval wanneer in de voorgaande maanden het inkomen lager was dan de beslagvrije voet. Kan er maandelijks niets worden afgedragen aan de deurwaarder dan zal het vakantiegeld niet of slechts gedeeltelijk onder het beslag vallen. Deze regel wordt vaak niet goed toegepast. Lees hier hoe het zit en wat je kunt doen.
20/05/2018 Lees verder...

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders januari t/m maart 2018

Deurwaarders zijn onderworpen aan tuchtrechtspraak, uitgevoerd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en in hoger beroep door het Hof Amsterdam. Hierbij een selectie van uitspraken gepubliceerd in de maanden januari t/m maart 2018.
08/04/2018 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
@wilbertvddonk De uitspraak is zelfs verder strekkend. Er had helemaal geen beslag op de zorgtoeslag mogen worden g? twitter.com/...
@wilbertvddonk De tuchtrechter geeft hiermee slechts aan dat het niet toepassen van de beslagvrije voet vanwege de? twitter.com/...
Er staat in de uitspraak echt iets anders: "De rechtspraak is verdeeld over de vraag of (...) een beslagvrije voet? twitter.com/...
RT @schuldhulpacade: Vanochtend vertelt André Moerman @Schuldinfo over de actualiteiten die leven in ons vakgebied over schuldhulpverlening!
@Poezenbeest Het concept wetsvoorstel gaat uit van een vaste #beslagvrijevoet voor #bankbeslag ongeacht het moment? twitter.com/...