SchuldInfo

Juridische info voor hulpverleners

 
 

Nieuwsitems

Direct Pay “kampioen dagvaarden” afgestraft met hoge proceskosten

Schuldopkoper Direct Pay moet in een uitspraak van een Amsterdamse kantonrechter ongebruikelijk hoge proceskosten van 1600 euro betalen. De standaard proceskostenvergoeding van 60 euro is meer dan vertwintigvoudigd omdat Direct Pay zich onacceptabel gedroeg. De Limburgse kantonrechter Staal heeft een soortgelijke uitspraak gedaan met een proceskostenveroordeling van 500 euro. Deze hoge proceskostenveroordelingen vanwege misbruik van procesrecht komen op hetzelfde moment waarop De Groene Amsterdammer en Nieuwsuur de werkwijze van Direct Pay bekritiseren. Direct Pay, “kampioen dagvaarden” genoemd, is goed voor 42.000 rechtszaken. De gang naar de rechter lijkt een bewuste strategie om schuldenaren maximaal onder druk te zetten, om vervolgens bankbeslag te kunnen leggen.
21/10/2017 Lees verder...

In 12 gemeenten te hoge drempels voor bijstandsaanvrager

Mensen die 27 jaar of ouder zijn en bijstand willen aanvragen bij hun gemeente, kunnen in twaalf gemeenten onvoldoende snel een aanvraag doen. Deze gemeenten hanteren een zogenoemde zoektermijn van twee tot vier weken. Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen.
15/10/2017 Lees verder...

Afkoop lijfrenteverzekering nadelig voor schuldenaar

Een echtpaar komt in financiële problemen door arbeidsongeschiktheid en stijging van hun hypotheek. Zij dienen bij de gemeente Heemskerk een aanvraag in om schuldhulpverlening. Een medewerker laat weten dat zij daarvoor hun beleggingen per direct moeten afkopen. Zij kopen hun lijfrenteverzekering met groot verlies af. Maar de schuldeisers gaan niet akkoord met het voorgestelde schuldsaneringstraject en het mislukt. De ombudsman adviseert om een lijfrenteverzekering niet vóór de totstandkoming van een regeling met de schuldeisers te laten afkopen.
08/10/2017 Lees verder...

Overzicht tuchtrechtspraak deurwaarders juli t/m september 2017

Deurwaarders zijn onderworpen aan tuchtrechtspraak, uitgevoerd door de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders en in hoger beroep door het Hof Amsterdam. Hierbij een selectie van uitspraken gepubliceerd in de maanden juli t/m september 2017.
01/10/2017 Lees verder...

Op kosten gejaagd na kleine achterstand zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar CZ dagvaardt een verzekerde vanwege een achterstand van € 93. Er was een betalingsregeling overeengekomen, maar deze kon niet nagekomen worden juist door de handelwijze van de zorgverzekeraar. De verzekeraar heeft het recht op dekking van de verzekerde vanwege gemaakte zorgkosten niet aan haar uitbetaald maar verrekend met diezelfde achterstand. Dagvaarding heeft tot gevolg dat de vordering met een paar honderd euro zou worden verhoogd. De kantonrechter steekt hier een stokje voor en wijst de vordering af.
23/09/2017 Lees verder...

TwitterBox

Twitter
RT @Schuldinfo: Schuldopkoper Direct Pay "kampioen dagvaarden" door Amsterdamse rechter afgestraft met hoge proceskosten: 1600 euro https:/?
RT @nadjajungmann: Hier is het @kassa_bnnvara item terug te zien waarin ik praat over kopen op afbetaling kassa.bnnvara.nl/...
@hans_koevoet @EvelienMr Goed gezien. Er komt voor de overbetekening nog ?68 bij. Totaal komt op ? 714,81. Resultaa? twitter.com/...
Schuldopkoper Direct Pay "kampioen dagvaarden" door Amsterdamse rechter afgestraft met hoge proceskosten: 1600 euro? twitter.com/...
RT @jesseklaver: Getekend! Teveel gezinnen komen in grote problemen door schulden, vaak bij de overheid. Hier moet iets veranderen.? https:?
20 oktober Reageer... Retweet